Rekenen groepsles PABO (rekentoets)

Rekenen is sinds een aantal jaar weer een apart vak op school geworden. Op het vwo, mbo en hbo wordt een rekenniveau van 3F vereist bij het behalen van het diploma. Wat nu als je daar wat hulp bij kunt gebruiken? Dan stuur je ons een mailtje. Wij hebben rekenlessen die per onderwerp drie bijeenkomsten duren. Vind je bijvoorbeeld hoofdrekenen lastig kun je je inschrijven voor drie bijeenkomsten gericht op het hoofdrekenen. Vind je breuken lastig, dan schrijf je je daarvoor in. De ondersteuning die wij bieden is in groepsvorm, waarbij uitleg gegeven wordt en jouw manier van rekenen onder de loep genomen wordt, je kunt leren van de anderen in de groep en het motiverend werkt om samen bezig te zijn met hetzelfde onderwerp.

Hoe werkt het?

Als deze leerling nieuw is binnen De Kroon, nodigen wij de leerling en de ouders van de leerling uit voor een intake gesprek. In dit gesprek wordt bepaald bij welke onderwerpen ondersteuning gewenst is.

De leerling komt dan in een klein groepje (maximaal 6 leerlingen) te zitten waar uitleg en samen oefenen wordt afgewisseld met zelf aan de opdrachten werken. Een ondersteuningsbijeenkomst is 1,5 uur, waarvan er drie zijn per onderwerp. De werkwijze gedurende de volgende bijeenkomsten zal steeds hetzelfde zijn:

  • Binnenkomen en iets te drinken krijgen;
  • Bespreken wat er gedaan wordt deze bijeenkomst
  • Waren er sommen die niet goed gingen en nagaan waar uitleg nodig is;
  • Uitleg over het onderwerp van de bijeenkomst;
  • Sommen oefenen;
  • Laatste moeilijkheden wegnemen;
  • Huiswerk meegeven wat gemaakt moet worden voor de volgende keer.

Gedurende de bijeenkomst wordt de leerling zoveel mogelijk begeleid bij het maken van de oefeningen. Wanneer wij merken dat het binnen een groep te veel vraagt om de uitleg te geven die de leerling nodig heeft, wordt gekeken of de leerling een bijles nodig heeft. Wanneer wij verwachten dat een leerling dit nodig heeft laten wij dat aan u weten. Hierdoor wordt ingespeeld op de behoefte van de leerling. U kunt dan zelf beslissen of u naast deze bijeenkomsten extra bijlessen in wilt zetten.

De kosten en dagen waarop ondersteuning aangeboden wordt, staan vermeld onder het kopje ‘Tijden & Tarieven’. Interesse in rekenondersteuning? Mail naar huiswerkbegeleiding@dekroon.nl voor een afspraak.


ZIE OOK:
BIJLES VOORTGEZET ONDERWIJSBIJLES BASISSCHOOLFAALANGSTREDUCTIETRAININGTIJDEN & TARIEVEN BIJLESAANMELDEN BIJLESAANMELDEN GROEPSONDERSTEUNING