Bijles voortgezet onderwijs

Soms is het niet nodig om voor alle vakken naar de huiswerkbegeleiding te komen, maar is er slechts uitleg voor 1 of 2 vakken nodig. Het is dan slim om voor bijles te kiezen. Bijles is een vorm van individuele begeleiding waarbij de stof van een bepaald vak wordt uitgelegd, herhaald en geoefend. Leerlingen krijgen meestal 1 uur per week, per vak bijles van een vaste bijlesdocent. Deze individuele vorm van begeleiding is met name geschikt voor leerlingen met een achterstand en leerlingen die de stof niet helemaal goed begrijpen. Huiswerkbegeleiding de Kroon heeft biedt bijlessen aan leerlingen van het VMBO (Fioretti) HAVO/VWO (Zwijsen) en Gymnasium (Bernrode). Maar ook leerlingen van andere scholen zijn welkom.

Doelstellingen

  • Betere cijfers voor het vak
  • Beter begrip van de stof
  • Meer zelfvertrouwen
  • Meer motivatie en plezier in het vak

Combinatie van huiswerkbegeleiding en bijles

Een combinatie van huiswerkbegeleiding en bijles is ook mogelijk. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat een leerling er baat bij heeft om 2 middagen in de week naar de huiswerkbegeleiding te komen zodat hij of zij daar geconcentreerd kan werken aan het huiswerk (omdat dit thuis niet (goed) lukt), geholpen kan worden met de planning en overhoord kan worden voor proefwerken. Daarnaast komt hij/zij dan nog 1 keer een uurtje voor 1 op 1 begeleiding voor een specifiek vak waar hij/zij moeite mee heeft. Het tarief voor gecombineerde bijles/huiswerkbegeleiding bestaat uit het tarief van het aantal dagen dat hij/zij naar de huiswerkbegeleiding komt en het bijles tarief van € 25,00 per uur.


ZIE OOK:
BIJLES BASISSCHOOLREKENEN GROEPSLES PABO (REKENTOETS)FAALANGSTREDUCTIETRAININGTIJDEN & TARIEVEN BIJLESAANMELDEN BIJLESAANMELDEN GROEPSONDERSTEUNING